ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ЛОКАЛНА БИБЛИОТЕКА, ВЕЛЕС

Е-пошта Печати PDF

Промоција на дела од хрватската писателка Душка Мушиќ

На 11 април годинава, во малата сала на Локалната библиотека „Гоце Делчев“ - Велес се одржа портрет на еминентната хрватска поетеса и новелистка, Душка Мушиќ. Локалната библиотека „Гоце Делчев“ - Велес имаше чест да биде дел од турнејата која оваа истакната писателка ја имаше во Македонија. Промоцијата која беше во соработка со Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ од Велес, се одржа пред бројна публика која беше воодушевена да слушне повеќе за делата на Душка Мушиќ. Промотори на писателката беа Мирко Томоски и Лила Арсова.

Share